logo_ny.png

kollerupkirke og sognehus lige (2)
Det sker


LÆSEKREDSL.N.Tolstoy

NB! Læsekredsen er rykket en uge i forhold til annonceret i kirkeblad og avis nemlig til: 

onsdag den 12. oktober kl. 9.30 (NB! En halv time førend vi plejer!)

At læse en bog er en oplevelse – men at tale om en bog man har læst med andre, kan gøre oplevelse endnu større. Derfor mødes vi i Kollerup-Vindelev Sognehus, Hygumvej 68, 7300 Jelling og taler om novellen "Herre og tjener" af den russiske forfatter Lev Tolstoj, skrevet i 1895. Der ligger eksemplarer til udlån i Kollerup Kirkes våbenhus. 

de to (2)

TO JUBILARER

Onsdag den 14. september markerede vi to jubilæer i sognestuen. Det var Birthe Bertelsen, kirkesanger, og Stinne Kyed, Gravermedhjælper. De blev takket for deres store arbejde for vores sogne gennem alle årene og 60 var mødt op for at ønske tillykke.


KORET ER STARTET!

kor 0-2

KOR 0.-2. klasse i Kollerup kirke for børn på Bredager, Friskolen og Kollerup Skole.

Koret ”KIRKESPIRERNE” starter torsdag den 22. september. Organist Ove Rasmussen og musikpædagog Lone Byrner er klar til at lede kor for børnene i 0.-2. klasse fra skolerne i Kollerup og Jelling. Det er 7 gange og vil foregå i Kollerup Kirke og Sognehus hver torsdag kl. 14.10-15 og der vil være en bus der henter de tilmeldte børn kl. 13.45 ved Bredager & Friskolen og kl. 14.00 på Kollerup Skole og bringer dem tilbage til skolerne igen ca. 15.15. 

Der vil hver gang være en lille forfriskning. Det starter torsdag den 22. september og slutter ved gudstjeneste 10.30 søndag den 13. november. Tilmelding til ove.rasmussen@jellingnet.dk hvis jeres barn skal være med!


kirkefrø.....OG DET ER MUSIK OG BEVÆGELSE FOR DE MINDSTE OGSÅ

Musik og bevægelse i Kollerup-Vindelev Sognehus for de mindste (1-4 år) START LØRDAG 1. OKTOBER.

"KIRKEFRØ” er sjov musik og bevægelse for alle de 1-4 årige ved organist Ove Rasmussen og musikpædagog Lone Byrner. Det er 4 lørdage kl. 10-11: 1.10 + 15.10 + 29.10 + 19.11.  Det foregår i Kollerup-Vindelev Sognehus, Hygumvej 68. Det koster 100 kroner for deltagelse og der er plads til 12 børn ifølge med voksen. Man kan stadig nå at komme med - tilmelding til Ove Rasmussen på ove.rasmussen@jellingnet.dk med navn på voksen & mobil, barn & alder. Skriv evt. til Ove for mere info 29263484.LIDT VIKAR

I september og oktober skal sognepræst Birgitte Møldrup arbejde lidt flere timer med bla. forholdene for de arabiske kristne i Danmark og hvordan det grundtvigske frihedssyn kan formidles til kristne nydanskere. Derfor er der ansat en vikar, Camilla Synnøve Laursen, til at dække nogle af opgaverne i sognene i disse måneder. Hun kan kontaktes på mail csh@km.dk eller mobil 51430316 tirs.-fred. 10-12 


Brakteat beskåret (2)SE VINDELEVSKATTEN PÅ VEJLE KUNSTMUSEUM.

Lige nu er Vindelevskatten udstillet på Vejle Kunstmuseum i forbindelse med udstillingen "Magt og guld - vikingerne i øst" . Der er fri entré og åbent tirsdag-søndag 11-17.  


LÆS OM VINDELEVSKATTEN PÅ LINKET: 

https://www.dr.dk/nyheder/webfeature/guld?fbclid=IwAR2s4gAOWEfsWdYtDObb_a-jfea_CWqK7laVEVcEUkPOJoemiTEHgR-e4Ks#_=_


OG EN KORT UDSENDELSE OM SKATTEN PÅ BBC:

Tryk HER


KIRKEHØJSKOLE I VEJLE

Alle kan deltage i Vejle Kirkehøjskoles foredrag. Se det reviderede program for efteråret 2022 HERGUDSTJENESTELISTE læses online HER

KIRKEBLAD for august-november 2022 læses online HER
Alle aktiviteter i vores kirke er aflyst de to næste ugerfrem til og med den 29. marts. Det gælder gudstjenester og møder.

Dog er det muligt af afholde begravelser. Ligeledes dåb ogvielser, men altså ikke åbne for offentligheden, men ”private” gudstjenester.

Alle præsterne kan kontaktes på telefon og pr. mail.Ligeledes præstesekretær Marianne Kristoffersen og kordegn Kirsten Thøgersen ogkirkegårdsleder Frode

Følg med på hjemmesider og i facebookgrupper, hvor der vilblive orienteret.

 


NÆSTE GUDSTJENSTER


Søndag den 25. september kl. 10.30 HØSTGUDSTJENESTE

i Kollerup Kirke 


Søndag den 2. oktober kl. 10.30 i Vindelev Kirke v. Camilla Synnøve Laursen


Se kommende gudstjenester HERDAGENS ORD

Få et nyt bibelvers og en kort fortolkning hver dag. Klik ind på

DAGENS ORD  

 

SIKKER MAIL

Fortrolige oplysninger (f.eks. cpr. nummer) kan videregives til sognepræsten på "sikker meddelelse" via dette link


LÅN AF SOGNEHUS

Man kan låne/leje Kollerup-Vindelev Sognehus til møder i foreninger o.lign. samt til mindesamvær efter begravelser. Det udlejes ikke til fester. Henv. til Marianne Rasmussen 21565474 eller 4kirsam@gmail.com

Se vedtægter og husorden HER


SORGGRUPPE

Har du mistet og måske overvejet at være med i en sorggruppe! Så læs her


SJÆLESORG NU!

klik ind på sjælesorg.nu og få anonym sjælesorg. 

Kampagneelement_lille


Læs mere om sjælesorg.nu HERKONFIRMANDER

2022 LÆS HER

 

KIRKEKOR FOR BØRN

LÆS HER


Hvad gør man ved et dødsfald eller når barnet skal døbes? Se under

HVAD GØR MAN


GDPR 


LÆS OM:

LYSNINGEN

Brug skoven! Læs om ordensregler og reservationer

 

VISIONER

  

KIRKE FOR BØRN

kirkeforbørnF11-web

Vil du være minikonfirmand i 2022? så se her 


MENIGHEDSRÅDS- 

MØDER
Se datoer i højre side under MØDEREFERAT


VINDELEV KIRKES ALTERTAVLE

Få historien bag altertavlen og se Knud Nielsens værksted. Se HER


INTERNATIONAL 

COFFEE

I JELLING

internat forside

For asylansøgere og andre interesserede er der læsning og bøn på engelsk, farsi og dansk i Jelling Sognehus hver tirsdag 15-16. 

LÆS MERE HER

 

KIRKENS ÅBNINGSTID?

Kollerup Kirke og Vindelev Kirke er åbne for besøgende alle ugens dage 8-17. Vi henstiller til at man alene benytter de to bænke tættest ved alter og spritter hænder af ved indgang.

Tilmeld nyhedsbrev


Kollerup og Vindelev Sogne, Sognepræst Birgitte Rosager Møldrup - brm@km.dk - Tel. 75 87 15 28 - Mob. 26 46 12 85 - Kollerupvej 9A